Alles over de ontkalking van de motor

Flexfuel Décalaminage
1 /8

Ontkalking, wat is het?

De ontkalking is een proces waarbij calamine of roet uit uw motor wordt verwijderd. Deze afzettingen, die bestaan ​​uit onverbrande koolwaterstoffen, zullen uw motor niet verstoppen, evenals de onderdelen waaruit deze bestaat, zoals de EGR-klep, het roetfilter of de turbocompressor.

Mécanicien pratique un décalaminage

De FlexFuel-oplossing: Motorontkalking door waterstofinjectie

De sanering van de motor door waterstofinjectie FlexFuel wordt geproduceerd door de verbetering van een natuurlijk verschijnsel, namelijk de verrijking van het lucht-/brandstofmengsel in uw verbrandingsmotor. Onze oplossing is efficiënt en niet agressief omdat het geen chemische en corrosieve stoffen in uw motor introduceert. De calamine wordt eenvoudigweg opgelost in de motor en ontsnapt op natuurlijke wijze met het uitlaatgas waar het wordt verzameld in een filter die voor dit doel is voorzien.

Na de behandeling vindt uw voertuig al zijn oorspronkelijke prestaties terug!

Nieuw! De geconnecteerde ontkalking dankzij Hy-Carbon Connect

Station de décalaminage Hy-Carbon Connect

Technologische innovatie, Hy-Carbon Connect, biedt nieuwe functionaliteiten die een gepersonaliseerde en nog efficiëntere dienstverlening mogelijk maken.

Met drie geregistreerde patenten over de hele wereld is Hy-Carbon Connect, het resultaat van vier jaar Onderzoek & Ontwikkeling, een succesvol antwoord op de problematiek van de vervuiling van de motor.

De machine Hy-Carbon connect kan de gezondheid van uw motor diagnosticeren en deze laatste ontkalken door waterstofinjectie. Deze innovatie maakt het mogelijk om het risico op pannes, vervuiling en brandstofverbruik te verminderen, uw rijprofiel te creëren en de opvolging ervan te bewaken.

Maar hoe werkt Hy-Carbon Connect precies?

Het bestuurdersprofiel wordt eerst en vooral bepaald op basis van parameters (jaarlijkse kilometerstand en rijomgeving). De Hy-Carbon Connect analyseert vervolgens autonoom de staat van vervuiling van gevoelige motoronderdelen met behulp van algoritmen ontwikkeld door FlexFuel®.

Na de diagnose voert Hy-Carbon Connect een op maat gemaakte reiniging uit en zet de gevoelige delen tijdens de behandeling in beweging, waardoor het mogelijk wordt hun oorspronkelijke mobiliteit te herstellen.

Na het reinigen maakt Hy-Carbon Connect een voor- en na-rapport op van het voertuig dat wordt overgedragen aan de automobilist.

Profiteer nu van een unieke en volledig persoonlijke dienstverlening om komaf te maken met problemen die in verband staan met de vervuiling van uw motor.

Kortom, motorontkalking door waterstofinjectie is een oplossing:

 • Robuust: onze technologie is ontworpen in 2008, eerst voor de industriële wereld en de moeilijke omgevingen.
 • Vernieuwend: een dashboard stelt u in staat om Hy-Calamine eenvoudig te regelen. De optie EGR Pilot is een exclusieve gepatenteerde innovatie die de EGR-klep regelt. Alles om u een onfeilbare efficiëntie te garanderen!
 • Zuinig: geen verbruik, geen verrassingen in de werkingskosten. Bovendien is het station autonoom en wordt het personeelsbestand gevrijwaard.

De motorontkalking is de oplossing die het brandstofverbruik tot 15% verlaagt, de uitstoot van verontreinigende stoffen tot 50% vermindert en het risico op pannes vermindert.

Om het universum van de ontkalking te blijven verkennen en alle aspecten en voordelen ervan te kennen, raden we u aan de rubriek ‘Waarom een ​​ontkalking van uw auto uitvoeren?” te raadplegen.

Stel een gratis diagnose
2 /8

Waarom uw voertuig laten ontkalken?

U vraagt ​​zich waarschijnlijk af wat de voordelen zijn van motor sanering door waterstofinjectie FlexFuel. We laten u de voordelen ontdekken van het reinigen van uw motor die de levensduur van uw voertuig zullen veranderen en uw rijgedrag en uw financiën zullen verbeteren.

Vindt de oorspronkelijke prestaties van uw voertuig terug

U krijgt opnieuw een gezondere motor. Het bewijs hiervan zijn de foutcodes die bij de diagnose worden gemeld, gecorrigeerd door de ontkalking.

Gedaan met moeilijk starten, verminderde motorprestaties, overconsumptie, brandende indicatorlampjes op het dashboard, zwarte rook of zelfs gaten in de versnelling. Dankzij de ontkalking vindt uw voertuig al zijn oorspronkelijke prestaties terug.

De eliminatie van de calamine geeft uw motor adem waardoor deze een beetje paardenkracht kan herwinnen. Gevolgen: vlotter rijgedrag, een minder schokkerige motor in de heuvels en reactiever bij inhalen op volle snelheid.

Ontkalking = oorspronkelijke prestaties van uw voertuig terugvinden!

Vergemakkelijkt de doorgang bij de technische controle

Zeg maar dag tegen een weigering bij de technische controle! Door terug te keren naar de oorspronkelijke prestaties, stoot uw voertuig 50% minder CO2 uit!

Met de recente anti-vervuilingsnormen, in het bijzonder voor metingen van de rookopaciteit, elimineert motorontkalking door waterstofinjectie de zwarte rook en vergemakkelijkt het uw doorgang bij de technische controle.

Of het nu diesel of benzine is, uw motor stoot veel minder fijne deeltjes uit.

Ontkalking = geslaagde technische controle!

Vermijd dure pannes

Bijna ¾ van de defecten en problemen met de motoren worden veroorzaakt door vervuiling.

De nieuwe anti-vervuilingsnormen en de snelheidslimieten verergeren de afzettingen van calamine (roet) en verhogen daardoor het risico op brandende indicatorlampjes of erger nog, panne.

Door te opteren voor motorontkalking door waterstofinjectie, voorkomt u verstoppingen en vervanging van dure onderdelen zoals de EGR-klep (ongeveer 350 €), de injectiepomp (ongeveer 1.000 €) of zelfs de turbocompressor (tot 2.000 €).

Ontkalking = minder brandende indicatorlampjes op het dashboard

Bespaar elke dag geld door minder brandstof te verbruiken

En als kers op de taart ziet u uw brandstofverbruik tot wel 15% dalen. Omdat u minder langs de pomp moet passeren, zal het ontkalken van uw voertuig uw koopkracht helpen vergroten.

Ontkalking = dagelijkse besparingen!

Verminder de vervuiling

Door de calamine op alle typen motoren te elimineren, vermindert u de rookemissies. Het onderhoud van het voertuig speelt ook een belangrijke rol bij ecorijden, zuinig en ecologisch rijden, voor het welzijn van onze planeet en uw portemonnee. Vergeet niet dat door het terugvinden van zijn oorspronkelijke prestaties, uw voertuig 50% minder CO2 uitstoot!

Ontkalking = ecologisch rijden

Bij motorontkalking door waterstofinjectie FlexFuel Energy Development® zegt de planeet “bedankt!”. Uw portemonnee en uw voertuig ook!
Zoals u kan zien, heeft het laten reinigen van de motor van uw voertuig alleen maar technische, ecologische en economische voordelen.

Het winnende recept:  reinig uw motor minstens één keer per jaar en u verlengt de levensduur van uw voertuig.

Stel een gratis diagnose
3 /8

Hoeveel kost het?

Het saneren van motoren door waterstofinjectie FlexFuel is een dienst die wordt geleverd door een door ons uitgeruste en opgeleide garage. Om een partnergarage te vinden, gaat u naar onze pagina “Waar een garagehouder vinden”.

Uw garage uitgerust met een station voor ontkalking door waterstofinjectie FlexFuel biedt u het meest geschikte onderhoud voor uw voertuig.

Welke soorten behandelingen worden aangeboden door met FlexFuel uitgeruste garages?

Het type behandeling* wordt gedefinieerd rekening houdend met de verschillende gegevens van uw voertuig (aantal cilinders), kilometerstand, uw bestuurdersprofiel en een vervuilingspercentage van uw voertuig.

Preventieve behandeling:

Preventieve behandeling wordt aanbevolen als onderdeel van het onderhoud van uw voertuig en helpt de levensduur van uw motor te verlengen. Door overmatige vervuiling te voorkomen, voorkomt u pannes, overconsumptie van brandstoffen en prestatieverlies.

Curatieve behandeling:

De curatieve behandelingen maken het daarentegen mogelijk om pannes en storingen als gevolg van de ophoping van roet in uw motor te behandelen. Deze behandeling maakt het ook mogelijk om het brandstofverbruik en uw vervuilende emissies te verminderen.

De motorontkalking door waterstofinjectie FlexFuel® reinigt niet alleen uw motor, maar ook onderdelen zoals het roetfilter, de  turbocompressor, de EGR-klep of zelfs het injectiesysteem.

*De keuze voor een van deze diensten hangt af van het vervuilingspercentage van uw voertuig.

Wat is de prijsstelling per type behandeling?

De prijs van uw ontkalking hangt dus af van het gekozen type behandeling en de onderdelen die gereinigd moeten worden, van de motorisering van uw voertuig maar ook van de behandeltijd die nodig is voor een efficiënte ontkalking.

Afhankelijk van het type behandeling, variëren de maximaal aanbevolen openbare tarieven van 69 € inclusief btw en 299 € inclusief btw.

Aanbevolen openbaar tarief voor de prefventieve behandeling

 • In het geval van een preventieve behandeling van 60 minuten en afhankelijk van de cilinderinhoud tot 2 liter, bedragen de aanbevolen tarieven 69 € tot 89 €.
 • Voor de cilinderinhoud tot 4,5 liter duurt de preventieve behandeling 90 minuten, de aanbevolen tarieven variëren van 119 € tot 149 €.
 • Bij grotere cilinderinhoud wordt een behandeling van 120 minuten toegepast tegen een tarief van 249 €.

Aanbevolen openbaar tarief voor de curatieve behandeling

 • In het geval van een curatieve behandeling van 90 minuten en afhankelijk van de cilinderinhoud tot 2 liter, bedragen de aanbevolen tarieven 89 € tot 109 €.
 • Voor de cilinderinhoud tot 4,5 liter duurt de curatieve behandeling 120 minuten, de aanbevolen tarieven variëren van 149 € tot 199 €.
 • Voor de cilinderinhoud tot 4,5 liter duurt de curatieve behandeling 120 minuten, de aanbevolen tarieven variëren van 149 € tot 199 €.

Vindt u dat duur? Deze kosten zijn minimaal in vergelijking met dure vervangingen van onderdelen die u zal vermijden … tot 3.400 € besparing!

Stel een gratis diagnose
4 /8

Is mijn auto compatibel?

Alle benzine- of dieselvoertuigen zijn compatibel met de saneringsbehandeling voor motoren

Het saneren van de motoren door waterstofinjectie FlexFuel Energy Development® is compatibel met alle motoren van benzine- en dieselvoertuigen.

Om een ontkalking van uw motor uit te voeren,  maakt u een afspraak met een gecertificeerde, opgeleide en uitgeruste FlexFuel-garagehouder bij u in de buurt!

Een keuze aan behandelingen volgens verschillende parameters

Uw garagehouder zal u diensten aanbieden die zijn afgestemd op uw voertuig en de gezondheid van uw motor. Deze diensten worden bepaald op basis van verschillende parameters van uw voertuig (aantal cilinders), kilometerstand, uw bestuurdersprofiel.

Uw FlexFuel®-gecertificeerde garage bepaalt het type behandeling dat het meest geschikt is voor uw voertuig.

Een behandelingsduur aangepast aan de vervuiling van uw motor

Onze partnergarages die zijn opgeleid en uitgerust met FlexFuel, bieden u verschillende pakketten voor de sanering van uw motor door waterstofinjectie, variërend van eenvoudige preventieve tot curatieve behandeling met volledige reiniging.

Afhankelijk van de behandelingen wordt uw voertuig geïmmobiliseerd bij uw garagehouder gedurende 45 minuten tot 2 uur.

Voor meer informatie over de kosten, aarzel niet om onze rubriek “Hoeveel kost het?” te raadplegen.

Stel een gratis diagnose
5 /8

Waar laat ik het best mijn auto ontkalken?

U hebt zich geïnformeerd over de voordelen van motor sanering en nu hoeft u alleen nog maar een gecertificeerde garagehouder te vinden, opgeleid en uitgerust met FlexFuel bij u in de buurt!

Gefeliciteerd, u maakt de juiste keuze om de gezondheid van de motor van uw voertuig in alle veiligheid terug te vinden!

Op deze pagina vindt u alle nodige informatie die u in detail onze kwaliteitsbenadering zal geven bij de selectie van onze gecertificeerde partnergarages.

FlexFuel Energy Development® beschikt momenteel over een netwerk van meer dan 2.000 garages die zijn opgeleid en uitgerust met stations voor ontkalking door waterstofinjectie verspreid over Frankrijk. Dankzij de omvang van ons netwerk van FlexFuel-gecertificeerde partners kan u genieten van onze diensten in de buurt van uw huis of uw werkplek.

Wat is een FlexFuel-gecertificeerde partnergarage?

Onze partners zijn met zorg geselecteerd op basis van hun ernst en professionaliteit om u aangepaste diensten en advies te kunnen garanderen.

Tijdens de installatie van onze stations voor ontkalking door waterstofinjectie FlexFuel krijgen onze partnergarages een persoonlijke opleiding door onze gekwalificeerde en ervaren FlexFuel-technici.

Daarnaast blijven we onze partners ondersteunen gedurende de hele levensduur van het station voor ontkalking. Onze gecertificeerde garages profiteren van een online technische dienst op afstand die elke dag tijdens de gebruikelijke werkuren beschikbaar is om vragen te beantwoorden of technische details te bezorgen.

Daarnaast blijven we onze partners ondersteunen gedurende de hele levensduur van het station voor ontkalking. Onze gecertificeerde garages profiteren van een online technische dienst op afstand die elke dag tijdens de gebruikelijke werkuren beschikbaar is om vragen te beantwoorden of technische details te bezorgen.

Ons doel is om u de meest efficiënte en veilige motorontkalkingsbehandeling door waterstofinjectie te bieden, dus we doen er alles aan om onze partners alle nodige ondersteuning te bieden.

Waar vindt u uw FlexFuel-gecertificeerde, opgeleide en uitgeruste garage?

Om al onze partnergarages te vinden, nodigen we u uit om de pagina “Een partnergarage vinden” te raadplegen.

Welke diensten worden mij aangeboden in mijn met FlexFuel uitgeruste garage?

Zodra u de met FlexFuel uitgeruste garagehouder bij u in de buurt hebt geselecteerd, is het heel eenvoudig, neem gewoon contact met hem op om een ​​afspraak te maken!

Vervolgens zal uw FlexFuel-gecertificeerde garage, afhankelijk van de verschillende parameters van uw voertuig (met name het aantal cilinders), het aantal kilometers, uw bestuurdersprofiel, het type behandeling bepalen dat het meest geschikt is voor uw voertuig.

Onze partnergarages die zijn opgeleid en uitgerust met FlexFuel, bieden u verschillende pakketten voor motorontkalking door waterstofinjectie, variërend van eenvoudige preventieve tot curatieve behandeling met volledige reiniging.

Voor meer informatie over de kosten, aarzel niet om onze rubriek “Hoeveel kost het?” te raadplegen.

Stel een gratis diagnose
6 /8

Welke impact heeft het op mijn auto?

De behandeling van sanering van de motoren door waterstofinjectie biedt alleen voordelen:

 • De sanering van uw motor, laat uw motor toe om zijn oorspronkelijke prestaties te herstellen.
 • U zal een gezondere motor terugkrijgen, uw motor zal veel minder fijne deeltjes uitstoten en de zwarte rook elimineren. De motorontkalking door waterstofinjectie is een echte troef om de doorgang bij de technische controle te vergemakkelijken!

U zal begrijpen dat een reiniging van uw motor met het ontkalkingssysteem door middel van waterstofinjectie de perfecte bondgenoot is voor de levensduur van uw voertuig!

Dus wacht niet langer en maak een afspraak met een aangesloten garagehouder FlexFuel die is uitgerust met een station voor ontkalking door waterstofinjectie.

Stel een gratis diagnose
7 /8

Wat zijn de garanties?

De gecertificeerde garagehouders FlexFuel zijn uitgerust met stations voor ontkalking door waterstofinjectie. Volledig vervaardigd in Frankrijk, zijn onze stations het resultaat van meerdere jaren Onderzoek en Ontwikkeling. 

We bieden u een succesvolle oplossing voor het saneren van uw motor efficiënt, niet-agressief en ecologisch, om zo goed mogelijk te reageren op de problemen van een vervuilde motor.

De efficiëntie van onze oplossing: onze cijfers spreken voor zich.

Er zijn sinds 2014 al 1 miljoen ontkalkingsdiensten uitgevoerd en er werd nog geen enkele claim gekoppeld aan de dienstverlening ingediend!

Onze FlexFuel-oplossing garandeert een efficiënte en zachte reiniging van uw voertuig.

Onze FlexFuel-oplossing is efficiënt en niet-agressief omdat ze geen chemische en corrosieve stoffen in uw motor introduceert. De calamine lost eenvoudig op in de motor dankzij de injectie van waterstof en wordt op natuurlijke wijze afgevoerd met de uitlaatgassen, waar ze wordt opgevangen in een filter die hiervoor is voorzien.

Het reinigen van uw motor zal dus voorzichtig gebeuren en de behandeling uitgevoerd door uw FlexFuel-gecertificeerde garagehouder zal worden aangepast aan de vervuiling van uw voertuig.

De motorontkalking door waterstofinjectie is de oplossing zonder risico voor het reinigen van uw motor.

Het reinigen van een motor is altijd voordelig en noodzakelijk om de lange levensduur te garanderen.

Het saneren van uw motor met de FlexFuel Energy Development®-oplossing is een zachte behandeling die alleen op calamine is gericht en op geen enkele manier uw motor beschadigt.

Stel een gratis diagnose
8 /8

Nieuws over ontkalking

Alle nieuws over FlexFuel Energy Development

Voor liefhebbers

Katalysator: Werking en onderhoud

Wat is het? De katalysator of katalysatorpot werd in de jaren 1970 ontworpen. Hij is verplicht in Europa op voertuigen vanaf 1993 om te voldoen aan de norm EURO 1. De katalysator is geplaatst in continuïteit met de uitlaatlijn en zet uitlaatgassen om in onschadelijke gassen. Deze bestaat uit een roestvrijstalen kamer waarin zich een […]

Motor indicatorlampje dashboard

Als u zich afvraagt ​​waarom het motor indicatorlampje op uw dashboard brandt, bent u hier aan het juiste adres. Het ontsteken van een motor indicatorlampje op het dashboard maakt het mogelijk om aan de bestuurder duidelijk te maken dat een of meer problemen hebben plaatsgevonden tijdens het opstarten of tijdens het besturen van het voertuig. […]

Lambdasonde of zuurstofzonde: Werking en onderhoud

Wat is het? De lambdasonde, ook wel zuurstofsonde of O2-sonde genoemd, doet haar intrede in de jaren zeventig, maar werd pas in 1993 in Europa toegepast, in het bijzonder op benzinevoertuigen. Ze maakt het mogelijk om te voldoen aan de EURO 1-norm (emissienorm voor luchtverontreinigende stoffen). De lambdasonde, die zich voor de katalysator bevindt, meet […]

De OBD-diagnose

Wat is de OBD-diagnose? Het boorddiagnosesysteem “OBD” werd in de jaren 2000 geboren en zit dus in de meeste voertuigen die sinds die jaren zijn geproduceerd. Het hulpmiddel om foutcodes nauwkeuriger te lezen, verbindt zich via een stekker genaamd de “OBD-stekker” voor On Bord Diagnostic. Hoe werkt de OBD-diagnose? Het boorddiagnosesysteem maakt de detectie van foutcodes mogelijk dankzij […]

Bougies: Werking en onderhoud

Wat is de bougie? De bougie deed zijn intrede in 1876, het was pas in 1902, toen de auto’s hun volle bloei kenden, dat de fabricage van bougies daadwerkelijk begint voor fabrikanten zoals Robert Bosch. Wanneer de bougie wordt gebruikt om de benzinemotor te laten werken, produceert deze een vonk om het lucht-/brandstofmengsel van de […]

De EGR-klep: Werking en onderhoud

Wat is het? EGR-klep: Exhaust Gas Recirculation. De EGR-klep, ook wel EGR-ventiel of EGR-soupape genoemd, werd in de jaren 70 in de Verenigde Staten uitgevonden. Voor het eerst getest door de Amerikaanse reus General Motors, vermindert het de emissies van giftige gassen door 5% tot 35% van de uitlaatgassen te hergebruiken. De Europese anti-vervuilingsnormen maken haar verplicht voor […]

Roetfilter: Werking en onderhoud

Wat is het? Het roetfilter is in de jaren 70 uitgevonden om te voldoen aan de Europese anti-vervuilingsnormen. Deze normen worden “Euronormen” genoemd en zijn onderverdeeld in 6 categorieën: Euro 1: 1 januari 1993 Euro 2: 1 juli 1996 Euro 3: 1 januari 2001 Euro 4: 1 januari 2006 Euro 5: 1 januari 2011 Euro […]

Turbocompressor: Werking en onderhoud

Wat is het? Uitgevonden in 1905 door Alfred Büchi, een Zwitserse ingenieur, kan de turbocompressor, beter bekend als de turbo, de prestaties van een motor verhogen door de compressie van een groter volume lucht dat in de motor komt. Gemonteerd op alle soorten motoren, is het zijn taak om het volumetrische vermogen te vergroten. Hoe […]

De injector: Werking en onderhoud

Wat is het? Gepatenteerd door de ingenieur Rudolph Diesel, verscheen de eerste injectiemotor in 1893. De injector is een belangrijk onderdeel van de motor, gelegen aan de cilinderinlaat in het geval van een directe injectie en in het inlaatspruitstuk in het geval van een indirecte injectie. Dit onderdeel heeft de rol van het verstuiven van […]