Motor indicatorlampje dashboard

Tableau de bord de voiture avec les voyants allumés

Als u zich afvraagt ​​waarom het motor indicatorlampje op uw dashboard brandt, bent u hier aan het juiste adres.

Het ontsteken van een motor indicatorlampje op het dashboard maakt het mogelijk om aan de bestuurder duidelijk te maken dat een of meer problemen hebben plaatsgevonden tijdens het opstarten of tijdens het besturen van het voertuig.

Waarom gaat het motor indicatorlampje branden?

Drie mogelijke oorzaken kunnen worden weerhouden wanneer het motor indicatorlampje op uw dashboard brandt:

Oorzaak nr. 1: Een probleem met het injectiesysteem (injector, turbo, injectiepomp, debietmeter …).

Oorzaak nr. 2: Een defect anti-vervuilingssysteem (roetfilter of deeltjesfilter, EGR-klep, katalysator) of problemen veroorzaakt door vervuiling van de motor.

Oorzaak nr. 3: Een elektronisch probleem (sensor, lambdasonde, computer …)

Hoe de ontsteking van het motor indicatorlampje voorkomen?

Door regelmatig een motorontkalking door waterstofinjectie uit te voeren, wordt voorkomen dat het Indicatorlampje van de motor op uw dashboard verschijnt. In feite zorgt het oplossend vermogen van waterstof na verbranding ervoor dat de in de motor aanwezige calamine (roet) oplost, waardoor het voertuig zijn oorspronkelijke prestaties terugvindt. U verkleint de kans op panne, maar ook uw brandstofverbruik en uw vervuilende gasemissies. Resultaat: winst voor uw budget en een gunst voor de planeet!

U wenst een motorontkalking door waterstofinjectie uit te voeren? Vind de professional die het dichtst bij u in de buurt gevestigd is!

Alles over de ontkalking

Alles over de ontkalking